قرن هاست که استفاده های زیادی از زعفران نگین سحرخیز وجود داشته است. شفا دهنده های مصری از آن برای درمان بیماری های گوارشی استفاده میکردند.
در زمان رومیها برای بهبود زخمها و رفع ناراحتیهای دستگاه تنفسی فوقانی استفاده میشد.
از دیگر مصارف زعفران در طب سنتی می توان به سقط جنین و در درمان اسپاسم، تب، سرماخوردگی، برونشیت و بی خوابی اشاره کرد.
در طب عامیانه و آیورودا، از آن به عنوان خلط آور، آرام بخش، گیاه ضد آسم، آداپتوژن، قیف کننده و در مواد مخدر مختلف برای تسکین درد در قرن 16-19 استفاده می شد.
این گیاه گرانبها در عهد عتیق در آوازهای سلیمان به همراه مر، آلوئه، گل ختمی و دارچین به عنوان یکی از گرانبهاترین ادویه ها ذکر شده است.
واضح است که تاریخچه این گیاه ارزشمند گسترده است، اما زعفران امروزی چه فوایدی دارد؟
مطالعات اخیر نشان می دهد که ترکیبات زعفران در ارتقای سلامت سیستم قلبی عروقی نوید زیادی دارد.
به ویژه پروتئین های شوک حرارتی (HSPs) 27، 60 و 70 به طور قابل توجهی با سندرم متابولیک و تصلب شرایین مرتبط هستند.
بنابراین محققان می خواستند اثر این گیاه را بر تیتر آنتی بادی HSP در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بررسی کنند.
سطح پروتئینهای شوک حرارتی 27، 60، 65 و 70 در مطالعهای که در مجله پزشکی تکمیلی و یکپارچه در طول مکملسازی منتشر شد، با 105 شرکتکننده با تشخیص سندرم متابولیک اندازهگیری شد.
شرکت کنندگان به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و روزانه 100 میلی گرم دارونما یا زعفران به آنها داده شد.
پس از سه ماه، آنتی بادی های پروتئین های شوک حرارتی 27 و 70 در گروه زعفران به شدت کاهش یافت.
اختلال نعوظ (ED) بیش از 150 میلیون مرد را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. در طب سنتی، زعفران یک ماده ی افزایش دهنده ی جنسی است که ترکیب شیمیایی آن به نام کروسین شناخته می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.