رب گوجه فرنگی ها بخصوص رب گوجه نازچین غنی و غلیظ شده ی گوجه فرنگی است که از پختن و سپس صاف کردن گوجه فرنگی از تمام پوست و دانه ها به دست می آید.
برخلاف سایر محصولات غذایی که هنگام فرآوری ارزش غذایی خود را از دست می دهند، گوجه فرنگی ارزش غذایی خود را حفظ می کند.
رب گوجه فرنگی نه تنها بیشتر مواد مغذی موجود در میوه واقعی را حفظ می کند، بلکه از راه های دیگر حتی مفیدتر می شود.
از آنجایی که رب گوجه فرنگی در معرض گرما قرار گرفته است، لیکوپن را بهتر آزاد می کند. این آنتی اکسیدان قوی برای چشم، مغز، قلب و استخوان ها مفید است و در گوجه فرنگی به وفور یافت می شود.
در واقع، رنگ قرمز روشن گوجه فرنگی به دلیل محتوای غنی لیکوپن آن است. رب گوجه فرنگی تفاوتی ندارد، با یک قاشق چای خوری حاوی 4.6 میلی گرم لیکوپن.
یکی دیگر از آنتی اکسیدان ها یا ویتامین های عمل کننده آنتی اکسیدانی در این مورد که در رب گوجه فرنگی یافت می شود ویتامین C است.
همین یک قاشق چای خوری رب گوجه فرنگی می تواند 3.5 میلی گرم از این ویتامین مهم را تامین کند.
جدا از لیکوپن و ویتامین C، رب گوجه فرنگی حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری گوجه فرنگی است که عبارتند از:
- کاروتنوئیدها
- فلز مس
- آهن
- منیزیم
- پتاسیم
- ویتامین A
- ویتامین B1 (تیامین)
- ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
- ویتامین B3 (نیاسین)
- ویتامین B6 (پیریدوکسین)
- ویتامین B9 (فولات)
- ویتامین E
- ویتامین K
مصرف مکرر رب گوجه فرنگی می تواند از فشار خون بالا جلوگیری کند. کاروتنوئیدها، خانواده ای از رنگدانه های گیاهی که لیکوپن به آن تعلق دارد.
به دلیل توانایی آنها در کاهش اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد مورد توجه قرار گرفته اند.
این کار از ایجاد انسداد در داخل رگ های خونی جلوگیری می کند و در نتیجه خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می دهد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.