اثرات سلامتی اجزای جزئی موجود در روغنهای گیاهی در سالهای اخیر به موضوع مورد توجه مجدد تبدیل شده است.
آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه (PUFAs).
انواع مختلف زرشک پفکی اعلا در سراسر جهان برای فواید مختلف مانند مصارف پزشکی، زینتی و غذایی رایج است.
جنس زرشک از خانواده Berberidaceae است. گونه ها. Berberis L.
گروه اصلی این خانواده با حدود 500 گونه 3، 5 است.
با این حال، بسیاری از آنها ممکن است معادل 6 باشند.
پراکندگی زرشک احتمالا قبل از پالئوسن در آسیای شرقی ظاهر شده است.
زرشک محبوب منشأ آسیایی دارد که احتمالاً مربوط به کوههای آسیای غربی و میانه است.
زرشک های ایرانی بر اساس گیاه شناسی خود به پنج گونه وحشی شامل Berberis Orthobotrys Bienert ex Schneid، Berberis vulgaris L.، Berberis integerrima Bunge، Berberis crataegina DC.، Berberis khorasanica Browicz و Zielinski 11,12، طبقه بندی می شوند.
سابقه کشت زرشک در ایران به دو قرن قبل برمی گردد.
در مقیاس تجاری، ایران تنها کشوری است که محصول بی دانه تولید می کند.
زرشک یکپارچه (زرشک آبی به فارسی syn. B. integerrima) پراکنش بسیار وسیعی در ایران است.
این نوع زرشک دارای میوه های ریز، قرمز و بیضی شکل، با طعم ترش ملایم و به طول 7-10 میلی متر و قطر 3-4 میلی متر است.
دو، سه یا حتی پنج دانه کوچک دوکی شکل در داخل میوه 17 وجود دارد.
از میوه های زرشک به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شود بسیاری از گونه های Berberis L.
برای کاهش بی خوابی 20، بیماری های برونش و ناراحتی های ادراری و گوارشی، اختلالات کبدی و به عنوان یک ضد باکتری، ضد قارچ 21، تب بر، 22، ضد التهاب استفاده می شود.
عامل در طب سنتی ترکیباتی از جمله بربرین، کلرید، اکسی کانتین، کلرید پالماتین، پروتوبربرین های چهارتایی، بربامین و آلکالوئیدهای بیس بنزیلیزوکینولین ترکیبات اصلی این گیاه هستند.
و صفات آرام بخش برخی از اثرات مثبت بر فعالیت های سیستم عصبی مرکزی از جمله اثر محافظتی در افسردگی، ایسکمی مغزی، آلزایمر، اضطراب، افسردگی روانی و اسکیزوفرنی، از طریق افزایش ارزش نوراپی نفرین، سروتونین، دوپامین یا در مغز 27، 28، 29 اعمال می شود.
ترکیب شیمیایی رایج ترین روغن های گیاهی به خوبی شناخته شده است، در حالی که اطلاعات کمی در مورد این ترکیبات در روغن دانه توت وجود دارد.
در کار حاضر، روغنهای پرس سرد و فیلتر شده از دانههای زرشک کامل مورد بررسی قرار گرفته و ترکیب کل دانه و خواص فیزیکوشیمیایی روغن خام تعیین شد.
علاوه بر این، ترکیبات ارزشمندی در پتانسیل روغنها بهعنوان مواد غذایی کاربردی مانند ترکیب اسیدهای چرب، از جمله EFAs، محتوای فنلی کل، ماده صابونیناپذیر و کسر توکوفرولها شناسایی شدند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.