تعدادی از کارآزماییهای بالینی، اثربخشی زعفران سحرخیز نیم مثقال در روز را طی 6 تا 12 هفته در درمان افسردگی خفیف تا متوسط ارزیابی کردهاند.
در چندین کارآزمایی، زعفران موثرتر از دارونما و حداقل معادل دوزهای درمانی ایمی پرامین و فلوکستین بر اساس امتیازات مقیاس درجه بندی افسردگی همیلتون (HAM-D) بود.
هیچ تفاوتی در عوارض جانبی بین گروههای زعفران و دارونما در هیچ یک از مطالعات مشاهده نشد.
با این حال، چندین مورد شامل حجم نمونه کوچک (40 بیمار) و توسط همان گروه از محققان در یک جمعیت غیر غربی انجام شد.
بر اساس یک متاآنالیز از 5 کارآزمایی بالینی منتشر شده که اثرات مکمل زعفران را بر علائم افسردگی در بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بررسی میکرد.
میانگین اندازه اثر برای زعفران نسبت به دارونما 1.62 بود (P<0.001). یک مطالعه جدیدتر بر روی 60 بیمار، 30 میلی گرم در روز از عصاره C. sativus حاوی کروسین (1.65 تا 1.75 میلی گرم) را با سیتالوپرام 40 میلی گرم در روز به مدت 6 هفته مقایسه کرد.
محققان کاهش قابل مقایسه در نمرات HAM-D را در طول مطالعه ذکر کردند. یک مطالعه آزمایشی 30 میلی گرم در روز از عصاره یکسان C. sativus اثرات را در مقایسه با فلوکستین 40 میلی گرم در روز در زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان بررسی کرد.
پاسخ کامل (بیش از 50 درصد بهبود در نمرات HAM-D) در 13 بیمار در گروه عصاره و 16 بیمار فلوکستین رخ داد که بهبودی به ترتیب در 6 و 7 بیمار رخ داد.
در بیماران مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مقاوم به یک داروی ضد افسردگی منفرد، تجویز کمکی عصاره استاندارد شده زعفران مشتق شده از کلاله (عفران؛ 14 میلی گرم دو بار در روز به مدت 8 هفته) منجر به بهبود قابل توجهی در نمره افسردگی رتبه بندی شده توسط پزشکان شد (002/0=P).
اما نه در آنهایی که توسط خود شرکت کنندگان رتبه بندی شده اند. در مجموع 160 شرکتکننده در این کارآزمایی دوسوکور، تصادفی و کنترلشده با دارونما وارد مطالعه شدند.
در زنان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی خفیف تا متوسط (MDD) و چاقی همراه که رژیم کاهش وزن تجویز شده بود.
زعفران 30 میلی گرم در روز به مدت 12 هفته کاهش قابل توجهی در نمره افسردگی در مقایسه با دارونما ایجاد کرد (007/0=P).
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.