زیتون (Olea europaea L.) یک محصول درخت روغن خوراکی معروف در سرتاسر جهان است و به دلیل فواید غذایی خاص آن، ارزش تجاری زیادی دارد (Conde et al., 2008).
با توجه به ترکیب روغن متعادل (بسیار غنی شده از اسیدهای چرب تک غیراشباع) و اجزای جزئی غنی (مانند پلی فنول ها و فیتواسترول ها) در میوه ها، درختان زیتون در بین گیاهان روغنی منحصر به فرد هستند (سانچز و هاروود، 2002).
به منظور درک خواص خاص روغن و میوه زیتون سبز کیلویی، مطالعات بسیاری در چند سال گذشته میوههای زیتون را مورد بررسی قرار دادهاند (Nergiz and Engez, 2000؛ Brahmi et al., 2013; Cecchi et al., 2013).
عمده ترین خصوصیات کیفی میوه زیتون شامل وزن میوه، میزان روغن، مشخصات فنولیک و ترکیب اسیدهای چرب و غیره است.
در گیاهان، بیوسنتز این اجزای بیوشیمیایی به شدت تحت تأثیر عوامل ژنتیکی است.
واریته های مختلف معمولاً ویژگی های کیفی متفاوتی را نشان می دهند.
کرونیکی دارای محتوای فنلی بالایی است در حالی که cv.
فرانتویو دارای محتوای روغن بالایی است (گومز-ریکو و همکاران، 2008؛ آلودات و همکاران، 2013؛ فرانکو و همکاران، 2014؛ سوسا و همکاران، 2014).
با این حال، در سالهای اخیر، بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که عوامل محیطی (مانند دما و رطوبت) نیز نقش مهمی در تعیین ویژگیهای کیفی زیتون دارند (رانالی و همکاران، 1999؛ وینها و همکاران، 2005؛ تمیم و همکاران، 2006؛ باخوچه و همکاران، 2013).
آب و هوا (مخصوصاً بارندگی و دما) بر ترکیبات روغن زیتون به طور قابل توجهی تأثیر می گذارد (رانالی و همکاران، 1999؛ اوجاک اوغلو و همکاران، 2009).
میوهدهی تحت تأثیر حداکثر دمای هوا قرار میگیرد.
بارندگی بیش از حد در فصل باردهی باعث کاهش محتوای فنلی می شود اما فقط کمی بر محتوای روغن و ترکیب اسیدهای چرب تأثیر می گذارد (رانالی و همکاران، 1999؛ پاتومی و همکاران، 2002).
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.